top of page

The Wedding Club | Els en Peter

Op 22 april 2023 zeiden Els en Peter volmondig 'ja" tegen elkaar in het bijzijn van familie en vrienden. Toen ik Els en Peter de eerste keer sprak merkte ik onmiddellijk dat deze twee gemaakt waren voor elkaar. Dat gevoel werd alleen maar bevestigd twee weken voor de trouw. We spraken af op de locatie waar ze met hun suite zouden lunchen op de dag van het huwelijk. Ik leerde twee levensgenieters kennen, iets wat ik alleen maar kan toejuichen! Dat genieten stond ook op hun dag centraal. Lees vooral mee hoe zich dat vertaalde op hun huwelijksdag.


Klaarmaken

De dag startte in Hamme, in het ouderlijke huis van Els waar ze samen met haar gezin en Peter in trok. Boven was gereserveerd voor het klaarmaken van de bruid en haar getuige. Beneden werd de suite ontvangen door een licht zenuwachtige Peter. Toen ik binnenkwam was Peter zo goed als klaar, op zijn das na. Deze werd aan de hand van een Youtube-tutorials professioneel geknoopt door Peter zijn getuige. De kinderen waren ook allemaal zo goed als klaar en hielden zich zowel beneden als boven bezig. De tieners met de gsm, de jongste telgen met lego, My Little Pony of gaven mij een rondleiding op hun kamer.


Wanneer iedereen klaar was en de suite allemaal arriveerde, zagen Peter en Els elkaar voor het eerst volledig in tenue. Cadeautjes van de kinderen werden uitgewisseld en Els pinkte een eerste traan weg. Nadien vertrokken we naar het gemeentehuis.


Burgerlijk huwelijk

Ondanks de weersvoorspellingen ging iedereen droog binnen in het gemeentehuis. Alle formaliteiten werden geregeld, er werden handtekeningen gezet en de ringen werden aangebracht door de jongste zoon van Els. Als een echte security guard - mét oortje dat hij inhield tot het avondfeest - kwam Jens zo fier als een gieter naar voor. Uiteraard zorgde dit voor het nodige gegniffel in de zaal. Na het voltrekken van het burgerlijk huwelijk werd er met cava en fruitsap getoost in de trouwzaal van Hamme.


Intussen hadden in de inkomhal van het gemeentehuis enkele leerlingen van Els en enkele collega's van Peter zich verzameld. In tussentijd gingen de hemelsluizen open, wat er voor zorgde dat de meeste gasten serieus natgeregend richting lunch vertrokken.


Lunch

De lunch ging door in Den Bunt, een brasserie aan de dijk van Hamme. De dichte familie en getuigen waren aanwezig, net zoals de hond. Jacky was heel enthousiast en ging dan ook maar al te graag snuffelen achter de toog.


Tussendoor maakten we tijd om foto's te gaan maken met het gezin. We kozen ervoor om deze te gaan maken bovenop de dijk, waardoor we een mooi uitzicht hadden op de natuur én een wandelpad zodat de bruidsjurk van Els niet al te veel moest afzien van het druilerige weer.


We maakten tijd voor enkele koppelsfoto's, maar ook voor de foto's van het gezin dat nu ook voor de wet één werd. Wat ik zo treffend vond aan dit gezin; als je niks van hun verhaal zou afweten, dan zou je er zelfs niet eens aan twijfelen of dit gewoon een groot gezin is. De dynamiek tussen alle kinderen onderling en de band die de plusouders met de pluskinderen hebben, ja daar wordt je hart warm van. Heel mooi om te zien.


Avondfeest

Na de lunch vertrokken we richting Sint-Niklaas. We werden met bubbels onthaalt in de feestzaal Hippodroom. Het diner ging beneden door, het dansfeest zou in de zaal boven doorgaan. Dit zaaltje keek uit op de binnenpiste van de manege waar de Hippodroom aan verbonden is. Els en Peter kozen voor een barbecue, lekker gemoedelijk, wat perfect bij de sfeer van de dag aansluit.


Later op de avond sloten nog meer vrienden en collega's aan voor een fijn dansfeest! Feestje, geslaagd!




268 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page